Amaretti
Autor receptu: dzejsik
Amaretti patria medzi obľúbené talianske cukrovinky a ja som mala príležitosť upiecť
ich na Románsku Veľkú noc, organizovanú našou katedrou. Ponúkam vám na ne tento
jednoduchý a rýchly receptík. ;)
30-35 porcií |
10 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh. Pridáme postupne práškový cukor a šľaháme dotuha. Následne primiešame mleté mandle a Amaretto (alebo mandľovú esenciu).
- Z hmoty na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme malé guličky (priemer asi 3 cm). Hmota je lepivá, môžete si preto pri tvarovaní ruky navlhčiť vodou. Medzi jednotlivými guličkami si necháme medzery. Pred pečením posypeme cez sitko práškovým cukrom Amaretti po povrchu.
- Pečiemie pri 200° asi 10 minút. Keď sa ľahko odliepajú od papiera na pečenie, sú hotové. :) Necháme vychladnúť na mriežke.
- Buon appetito!
- A tu je pôvodný recept, kde nájdete aj fotopostup. :)
www.eugeniekitchen.com/amaretti