Amaretti

Autor receptu: dzejsik

Amaretti patria medzi obľúbené talianske cukrovinky a ja som mala príležitosť upiecť ich na Románsku Veľkú noc, organizovanú našou katedrou. Ponúkam vám na ne tento jednoduchý a rýchly receptík. ;)

30-35
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh. Pridáme postupne práškový cukor a šľaháme dotuha. Následne primiešame mleté mandle a Amaretto (alebo mandľovú esenciu).
  2. Z hmoty na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme malé guličky (priemer asi 3 cm). Hmota je lepivá, môžete si preto pri tvarovaní ruky navlhčiť vodou. Medzi jednotlivými guličkami si necháme medzery. Pred pečením posypeme cez sitko práškovým cukrom Amaretti po povrchu.
  3. Pečiemie pri 200° asi 10 minút. Keď sa ľahko odliepajú od papiera na pečenie, sú hotové. :) Necháme vychladnúť na mriežke.
  4. Buon appetito!
  5. A tu je pôvodný recept, kde nájdete aj fotopostup. :) www.eugeniekitchen.com/amaretti