Amaretky (fotorecept)

Autor receptu: nevpes

Všimol som si, že je tu viacero receptov s týmto názvom, ale mám pocit, že ani jeden taký nie je. Je z knižky, ktorú som si kúpil pred Vianocami a všetkým mojim známym pečivo chutilo, preto sa podelím aj s Vami :)

120
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Väčšinou pri pečení si pripravím všetko čo potrebujem hneď na začiatku - aby som nemusel improvizovať počas prípravy.
  2. Uvaríme 3 vajcia, z ktorých použijeme len žltky. Tie spolu s 1 surovým vajcom, cukrom, maslom, múky a 6 lyžíc amaretta ručne vymiesime. Cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chlade 2 hodiny.
  3. Cesto natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme koláče.
  4. Na zjednodušenie vykrajovania používam formu, niekomu sa s ňou pracuje nepohodlne, ale ja som si zvykol. Vykrojené koláče šupneme do rúry na 170 stupňov, približne 10 minút. A necháme vychladnúť.
  5. 2 lyžice amaretta vymiešame s práškovým cukrom na polevu, ktorou vychladnuté koláče potierame.
  6. Polevu necháme vsiaknuť a zaschnúť.