Amaretky (fotorecept)
Autor receptu: nevpes
Všimol som si, že je tu viacero receptov s týmto názvom, ale mám pocit, že ani jeden taký nie je. Je z knižky, ktorú som si kúpil pred Vianocami a všetkým mojim známym pečivo chutilo, preto sa podelím aj s Vami :)
120 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Väčšinou pri pečení si pripravím všetko čo potrebujem hneď na začiatku - aby som nemusel improvizovať počas prípravy.
- Uvaríme 3 vajcia, z ktorých použijeme len žltky. Tie spolu s 1 surovým vajcom, cukrom, maslom, múky a 6 lyžíc amaretta ručne vymiesime. Cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chlade 2 hodiny.
- Cesto natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme koláče.
- Na zjednodušenie vykrajovania používam formu, niekomu sa s ňou pracuje nepohodlne, ale ja som si zvykol. Vykrojené koláče šupneme do rúry na 170 stupňov, približne 10 minút. A necháme vychladnúť.
- 2 lyžice amaretta vymiešame s práškovým cukrom na polevu, ktorou vychladnuté koláče potierame.
- Polevu necháme vsiaknuť a zaschnúť.