Varená treska

Aljašská treska so zázvorom

Autor receptu: zajomato

Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň relaxujem a snažím sa dodržať neslanú diétu. Je to stránka o receptoch preto ju navštevujem. Ale zarazilo ma, že do diskusie prispievajú "priaznivci" varenia, od ktorých som nenašiel ani jeden ich recept, s ktorým by som mohol porovnávať. Je na tom niečo pravdy, že za každého hovorí jeho práca.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarím rybu v mierne slanej vode, možno pridať bobkový list a čierne korenie, varím asi 10 minút.
  2. Na olivovom oleji mierne opražím pokrájanú cibuľu, pridám postrúhaný zázvor a kurkumu.
  3. Po chvíli pridám uvarenú rybu, pridám za malú naberačku z vody, v ktorej sa varila ryba, chvíľu ešte podusím, medzi tým uvarím zemiaky.
  4. Položím na tanier, poukladám šalátové listy, polejem tým, čo zostalo na panvici a dobrú chuť.