zatvoriť
VYTLAČIŤ
Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu:
hviezdickaz
10 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C
Suroviny
500 g (filety)
aljašská treska
1 ks
cibuľa
150 g (konzerva)
šampiňóny
podľa potreby
citrónová šťava
podľa potreby
soľ
podľa potreby
vegeta bez glutamanu
2 dl
mlieko
100 g
syr tavený v črievku
2 lyžice
múka hladká
olej
príloha:
zemiaky varené
Postup
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a šampiňóny.
Zmes preložíme na plech.Ryby umyjeme,osolíme a pokvapeme citrónovou šťavou.
V teplom mlieku rozmiešame syrokrém,hladkú múku a vegetu.
Takto pripravenú syrovú zmes nalejeme na ryby...
a dáme zapiecť na 200 st. / 45-50 min.
Upečené to vyzerá takto ...
Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť :)