Alexandra rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som ich piekla prvý krát...recept som objavila vo Web cukrárni..veľmi chutný
zákusok, ktorý sa skladá z dvojakého cesta: medového a bielkového, veľmi ideálne ho
dopĺňajú drvené opražené orechy a skvelý vanilkový krém..zdobí ho šľahačka so strúhanou
čokoládou..kto tento zákusok vymyslel bol milovník skvelých zákuskov..
15 porcií |
60 minút príprava |
1x15,1x8 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé som si pripravila orechy...nožom som ich nasekala na menšie kusy, plech som vystlala pečiacim papierom a orechy som uložila..trúbu som zapla na 180st. a na pár minút som orechy opiekla a nechala vychladiť..
- z mlieka,vanilkového cukru,8 žltkov,10lyžíc cukru,3 lyžíc krupice, 1 vanilkového pudingu som uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..
- do vychladnutého som zamiešala 300g.masla a poriadne som mixérom vyšlahala a uložila do chladničky..
- na pracovnú dosku som preosiala hladkú múku, pridala som 2 celé vajcia,roztopený med, maslo, sódu bikarbonu,práškový cukor a vypracovala som medové cesto..
- cesto som poriadne vymiesila..
- plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som rozvaľkala a uložila na plech...popichala vidličkou..
- do miešacej misy som dala bielky, štipku soli a miešala som tvrdý sneh...po častiach som zamiešala do neho aj práškový cukor a vanilkový cukor...keď bol sneh tvdrý, primiešala som do neho 4 lyžice lekváru..
- toto cesto som postupne vylievala na opražené orechy
a potom vrch upravila..trúba bola vyhriate na 180st. a piekol sa 15 min. upečený bielkový korpus som nechala dobre vychladiť..
- upečený bielkový korpus..ked vychladol, upravila som mu okraje mokrým nožom..
- hneď po tomto som vložila do trúby aj medový plát a tento sa piekol 8 min. tiež som ho nechala vychladiť.. studený som upravila...okraje som zarovnala nožom a uložila na podnos..plát sa tiež piekol na 180st.
- potrela som vrch medového plátu marhuľovým lekvárom...
- na marhuľový lekvár som natrela 1/3 krému...teraz som si pripravila aj ďalší podnos, preto že bielkové cesto treba otočiť a uložiť na krém tak, aby orechy boli na vrchu..za pomoci podnosu som plát otočila ...treba dávať pozor, lebo bielkový korpus je úplne krehký..
- na orechY som potom natrela zbytok krému a všetko uložila do chladničky na noc...ked všetko stuhne, bude potrebné okraje koláča upraviť..
- druhý deň som vymiešala smotanu so stužovačom a cukrom na tvrdú hmotu a natrela som ju na krémovú hmotu..boky zákusku som upravila...
- a posypala strúhanou čokoládou..
- zákusok som pokrájala rezy...prajem vám dobrú chuť..