Alexandra rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som ich piekla prvý krát...recept som objavila vo Web cukrárni..veľmi chutný zákusok, ktorý sa skladá z dvojakého cesta: medového a bielkového, veľmi ideálne ho dopĺňajú drvené opražené orechy a skvelý vanilkový krém..zdobí ho šľahačka so strúhanou čokoládou..kto tento zákusok vymyslel bol milovník skvelých zákuskov..

15
porcií
60 minút
príprava
1x15,1x8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila orechy...nožom som ich nasekala na menšie kusy, plech som vystlala pečiacim papierom a orechy som uložila..trúbu som zapla na 180st. a na pár minút som orechy opiekla a nechala vychladiť..
  2. z mlieka,vanilkového cukru,8 žltkov,10lyžíc cukru,3 lyžíc krupice, 1 vanilkového pudingu som uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..
  3. do vychladnutého som zamiešala 300g.masla a poriadne som mixérom vyšlahala a uložila do chladničky..
  4. na pracovnú dosku som preosiala hladkú múku, pridala som 2 celé vajcia,roztopený med, maslo, sódu bikarbonu,práškový cukor a vypracovala som medové cesto..
  5. cesto som poriadne vymiesila..
  6. plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som rozvaľkala a uložila na plech...popichala vidličkou..
  7. do miešacej misy som dala bielky, štipku soli a miešala som tvrdý sneh...po častiach som zamiešala do neho aj práškový cukor a vanilkový cukor...keď bol sneh tvdrý, primiešala som do neho 4 lyžice lekváru..
  8. toto cesto som postupne vylievala na opražené orechy a potom vrch upravila..trúba bola vyhriate na 180st. a piekol sa 15 min. upečený bielkový korpus som nechala dobre vychladiť..
  9. upečený bielkový korpus..ked vychladol, upravila som mu okraje mokrým nožom..
  10. hneď po tomto som vložila do trúby aj medový plát a tento sa piekol 8 min. tiež som ho nechala vychladiť.. studený som upravila...okraje som zarovnala nožom a uložila na podnos..plát sa tiež piekol na 180st.
  11. potrela som vrch medového plátu marhuľovým lekvárom...
  12. na marhuľový lekvár som natrela 1/3 krému...teraz som si pripravila aj ďalší podnos, preto že bielkové cesto treba otočiť a uložiť na krém tak, aby orechy boli na vrchu..za pomoci podnosu som plát otočila ...treba dávať pozor, lebo bielkový korpus je úplne krehký..
  13. na orechY som potom natrela zbytok krému a všetko uložila do chladničky na noc...ked všetko stuhne, bude potrebné okraje koláča upraviť..
  14. druhý deň som vymiešala smotanu so stužovačom a cukrom na tvrdú hmotu a natrela som ju na krémovú hmotu..boky zákusku som upravila...
  15. a posypala strúhanou čokoládou..
  16. zákusok som pokrájala rezy...prajem vám dobrú chuť..