Ako porcujem kura (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Od priateľky som dostala domáce kurence , chcela by som vám ponúknuť moje spracovanie kuraťa na plnenie , do mrazničky . Jeden recept "plnené kuriatko" takto spracované , nájdete v mojich receptoch .Domáce kura , ale aj vajíčka sú chuťou rozdielne , ako z obchodu .Viem , nie každý má možnosť mať domáce kura ,dnes nie je problém mať pekné kuratá aj z obchodu , môžete použiť takéto porcovanie.(Pre niekoho nič nové).
Postup
- Kuriatko si otočím chrbtom ,
- začínam rezať od trtola smerom dolu
- otočím , roztiahnem , vyberiem prsnú kosť , vylúpnem plúca, chrupavkovú kosť nechám ,
- otočím , smerom prsia k sebe , rukou podberiem pod kožu , nožíkom vyrežem prsia , tak , aby malý prsný svalík ostal v kurati , dávam pozor , aby som neporušila kožu, prsia použijem na čínu , alebo rezne , čo má kto rád . V pečenom kurati zostane malý svalík , ten nám drží plnku.
- pripravené na pečenie a do mrazničky
- KURA pred pečením, Pod kožu som dala plnku
- po upečení
- spracované , pripravené do mrazničky , na polievku , na vysmážanie , na prírodno , atď