Ako porcujem kura (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Od priateľky som dostala domáce kurence , chcela by som vám ponúknuť moje spracovanie kuraťa na plnenie , do mrazničky . Jeden recept "plnené kuriatko" takto spracované , nájdete v mojich receptoch .Domáce kura , ale aj vajíčka sú chuťou rozdielne , ako z obchodu .Viem , nie každý má možnosť mať domáce kura ,dnes nie je problém mať pekné kuratá aj z obchodu , môžete použiť takéto porcovanie.(Pre niekoho nič nové).

Suroviny

Postup

  1. Kuriatko si otočím chrbtom ,
  2. začínam rezať od trtola smerom dolu
  3. otočím , roztiahnem , vyberiem prsnú kosť , vylúpnem plúca, chrupavkovú kosť nechám ,
  4. otočím , smerom prsia k sebe , rukou podberiem pod kožu , nožíkom vyrežem prsia , tak , aby malý prsný svalík ostal v kurati , dávam pozor , aby som neporušila kožu, prsia použijem na čínu , alebo rezne , čo má kto rád . V pečenom kurati zostane malý svalík , ten nám drží plnku.
  5. pripravené na pečenie a do mrazničky
  6. KURA pred pečením, Pod kožu som dala plnku
  7. po upečení
  8. spracované , pripravené do mrazničky , na polievku , na vysmážanie , na prírodno , atď