Agátový lekvár (fotorecept)
Autor receptu: nicopopa
Tento recept robí moja mamička v Rumunsku. Má fantasticku chuť a vôňu. Ako sme teraz v Rumunsku myslela som ze bude sa vám pačiť a budete skusiť.
4 porcie |
90 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Agát s peknými kvetmi som si hľadala v lese, aj keď pri cestách ich nájdete tiež.
- Natrhala som celé kvety.
- Z celých kvetov ktoré som priniesla domov som otrhala iba samotné biele lístky.
- Umyla som ich pod studenou vodou.
- Dala som zovrieť vodu a v nej povarila okvetné lístky po dobu jednej minúty. vybrala som ich do sítka a nechala odkvapkať. medzitým som romiešala dala zovrieť čistú vodu a pridalla do nej cukor až kým sa nerozpustil.
- Nakoniec som zamiešala do sladkej vody lístky z agátu.
- A nechala variť kým som nezískala požadovanú konzistenciu.