Africká mňamka - banány s kondenzovaným mliekom
Autor receptu: zemo
BANANAS COM LEITE CONDENSATO - opäť niečo z mozambickej kuchyne. Teraz niečo sladké, dobré, netradičné. A veľmi rýchle.
30 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Ošúpeme šesť zrelých banánov a nakrájame ich po dĺžke na polovicu.
- Vymiešame dve polievkové lyžice masla, jednu čajovú lyžicu pomletej škorice a kôru z jedného citróna. Tým vymastíme pekáč, položíme na to banány.
- Z plechovky do šálky vylejeme kondenzované mlieko, rozšľaháme v ňom dve žĺtka a keď máme nesladené mlieko, tak si ho dosladíme. Zalejeme banány, navrch nasypeme tri polievkové lyžice kokosovej múčky a dáme na pätnásť minút do vyhriatej rúry zapiecť. Jeme ešte teplé.
- Môžete si toho urobiť viac. Tu vám pomôže iba matematika, ktorá ma veru veľmi neodkojila ako rodná mať, ale môžem vám poradiť, že stačí úplne 12 banánov a všetky ingrediencie násobiť dvomi a nakŕmite 4 člennú hordu niečim sladkým až po okraj krku.