Africká mňamka - banány s kondenzovaným mliekom

Autor receptu: zemo

BANANAS COM LEITE CONDENSATO - opäť niečo z mozambickej kuchyne. Teraz niečo sladké, dobré, netradičné. A veľmi rýchle.

30 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Ošúpeme šesť zrelých banánov a nakrájame ich po dĺžke na polovicu.
  2. Vymiešame dve polievkové lyžice masla, jednu čajovú lyžicu pomletej škorice a kôru z jedného citróna. Tým vymastíme pekáč, položíme na to banány.
  3. Z plechovky do šálky vylejeme kondenzované mlieko, rozšľaháme v ňom dve žĺtka a keď máme nesladené mlieko, tak si ho dosladíme. Zalejeme banány, navrch nasypeme tri polievkové lyžice kokosovej múčky a dáme na pätnásť minút do vyhriatej rúry zapiecť. Jeme ešte teplé.
  4. Môžete si toho urobiť viac. Tu vám pomôže iba matematika, ktorá ma veru veľmi neodkojila ako rodná mať, ale môžem vám poradiť, že stačí úplne 12 banánov a všetky ingrediencie násobiť dvomi a nakŕmite 4 člennú hordu niečim sladkým až po okraj krku.