Affogato s kávovou penou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Granita: Simple sirup (cukor a voda
v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame
a necháme zovrieť. Túto vychladenú
zmes zmiešame s kávou a napučanou
želatínou. Zmes mierne zahrejeme,
aby sa želatína rozpustila. Vylejeme do
gastro nádoby, zamrazíme a vidličkou
škrabeme na granitu.
- Pena: Espreso zahrejeme na 82 °C,
odstavíme, pridáme vanilkový struk, prikryjeme
fóliou a necháme 20 minút odpočívať.
Pridáme 60 g cukru, 1 g soli, 30 g
ProEspumy, prešľaháme ručným mixérom
a nalejeme do nádoby na prípravu šľahačky
s 3 bombičkami.
- Želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej
vode, vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme
likér Kahlúa, kávu a cukor, jemne
prehrejeme, nalejeme do gastro nádoby
a necháme vychladnúť.
- Zmrzlina: Mlieko, smotanu, glukózu
a vanilku prevaríme v hrnci, zvlášť vyšľaháme
žĺtky s cukrom, pridáme horúcu
zmes mlieka a smotany, zmes vrátime do
hrnca, nahrievame na 82 °C, spolu s bourbonom.
Potom zmes prelejeme do výrobníka
zmrzliny.
|