Ricotta

7 tipov ako využiť ricottu

Autor receptu: gordonko

Robil som syr zo 16 litrov kravského mlieka a ostalo mi veľa srvátky a tak som ju dal do kotliny zohriať na 93 °C. Po "uvarení" srvátky s pridaním octu som získal asi 3 kg ricotty. Otázka čo s ňou? A tak som kukal kde čo nájdem, aby sme ju rozumne minuli, ale nakoniec sme skúšali od každého trocha, nakoľko som veľa receptov nenašiel.

Suroviny

    Postup

    1. Moravské koláče, v ktorých sme tvaroh nahradili ricottou, koláče chutia vynikajúco.
    2. Ricotta vymiešaná s vanilínovým cukrom a kvapkou mlieka ako hlavná súčasť ovocných pohárov.
    3. Rovnaké nepečené zákusky, jeden je s tvarohom a maslom, druhý s ricottou. Chuťovo vyhráva ten s ricottou, aj keď treba priznať ,že som zamenil aj BB keksy za Marína keksy a spodok zákusku je taký suchší.
    4. Ricotta na jednohubkách. 1. Ricotta vymiešaná s trochou sardelovej pasty a plátok šalátovej uhorky. 2. Vajíčko plnené ricottou so soľou, žĺtkom, bylinkami a červenou kapiou. 3. Riccota s červenou paprikou, trochou soli a pokrájanou cibuľou. 4. Ricotta s trochou soli a posekanými vlašskými orechmi. 5. Ricotta s trochou soli a chrenom v šunkovom závitku. 6. Ricotta s trochou soli a strúhaným oštiepkom a plátkom uhorky. 7. Vajíčko plnené ricottou s trochou soli, bylinkami a červenou kapiou. 8. Ricotta s trochou soli a chren. 9. Ricotta s trochou soli a oškvarkom.
    5. Ricotta použitá aj ako nátierka na chlebíčky. Na časť chlebíčkov natretých maslom dávam parížsky šalát.
    6. Rybacia pomazánka - maslo a tavený syr som nedával a nahradil ich ricottou.
    7. Opekané zemiaky s ricottou.
    8. Ak viete poradiť čo iné a ako urobiť, napíšte, nabudúce vyskúšam.