4 x fazuľa

Autor receptu: jokin

manželka mi dala za úlohu zlikvidovať starú fazuľu, tak som sa rozhodol že ju urobím na viac spôsobov. Uvaril som fazuľovú polievku na kyslo, fazuľovo zemiakovú kašu a mexickú fazuľu. Fazuľová kaša bola na dva spôsoby, tak si každý mohol vybrať podľa svojej chuti.

Postup

  1. Večer som si dal namočiť fazuľu. Na druhý deň som ju dal variť. Keď sa varila cca 5-7 minút tak som vodu zlial a dal variť znova do čistej vody.( Že vraj menej nafukuje) --- Takto pekne do rána napučala.
  2. Keď bola fazuľa na pol uvarená, tak som k nej pridal údené kuracie stehná bobkové listy, čierne a nové korenie a pokračoval vo varení
  3. Keď už boli stehná uvarené tak som ich vybral a fazuľu som varil ďalej.
  4. Keď bola fazuľa skoro mäká pridal som do nej očistené pokrájané zemiaky a pokračoval s varením až nebola fazuľa aj zemiaky uvarené.
  5. Uvarené suroviny som si rozdelil na tri časti. 1- vývar+zemiaky a fazuľa na polievku, 2- fazuľa na mexickú fazuľu, 3-zemiaky s fazuľou na kašu,
  6. Polievkový základ som rozvaril a zahustil zo smotanou v ktorej som rozrobil hl. múku a trocha osolil a polievočka bola hotová.
  7. Do základu na fazuľovo zemiakovú kašu som pridal smotanu, trochu masla, soli a trochu mlieka lebo kaša bola moc hustá.
  8. poriadne som kašu rozmixoval ponorným mixérom a bolo hotovo. Ku kaši som podávaľ údené kuracie stehná.
  9. Na mexickú fazuľu som si najskôr opiekol na panvici klobásu a cibuľku ktoré som pokrájal na drobno, potom som kním pridal na drobno pokrájanú kapiua ešte chviľku opekal.
  10. Na záver som pridal rajčinový pretlak a feferónovú omáčku. Túto zmes som pridal k uvarenej fazuli dobre premiešal a bolo hotovo.
  11. No a ja som si na večeru ešte urobil kašu s opečenou cibuľkou a zapíjal som mliekom. A tak u nás skončili fazuľové hody. Čuduj sa svete nepotrebovali sme ani žiadny pohlcovač pachov.
  12. Verím že nejaký z receptov sa Vám zapáči a príde vhod.