Bezlepkový mrkvový koláč (videorecept)
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Plný vitamínov a bez múky. Ideálna pochúťka k nedeľnej
kávičke.
20 minút príprava |
25-28 minút na 220 °C |
Postup
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
- V druhej mise vymiešame žĺtky, cukor, rozpustené maslo, kyslú smotanu a vanilkový extrakt.
- Pridáme nastrúhanú mrkvu a poriadne premiešame.
- Do cesta primiešame mandľovú múku alebo pomleté mandle.
- Ďalej primiešame ryžovú múku.
- Nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh.
- Na spodok formy dáme papier na pečenie. Boky potrieme kokosovým olejom a vysypeme kokosom. Cesto premiestnime do formy a uhladíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 25-28 minút.
- Kým sa koláč pečie pripravíme si krém. Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu s 1 vanilkovým cukrom.
- V druhej mise vymiešame mascarpone, cukor a vanilkový extrakt.
- Pridáme šľahačku a vymiešame jemný krém. Odložíme do chladničky kým vychladne koláč.
- Po upečení vytiahneme koláč z rúry a necháme ho poriadne vychladnúť. Potom ho natrieme pripraveným krémom.
- Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme v chladničke asi 2 hodiny stuhnúť.
Dobrú chuť!