Bezlepkový mrkvový koláč (videorecept)

Autor receptu: homemadetastywithlucy

Plný vitamínov a bez múky. Ideálna pochúťka k nedeľnej kávičke.

20 minút
príprava
25-28 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
  2. V druhej mise vymiešame žĺtky, cukor, rozpustené maslo, kyslú smotanu a vanilkový extrakt.
  3. Pridáme nastrúhanú mrkvu a poriadne premiešame.
  4. Do cesta primiešame mandľovú múku alebo pomleté mandle.
  5. Ďalej primiešame ryžovú múku.
  6. Nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh.
  7. Na spodok formy dáme papier na pečenie. Boky potrieme kokosovým olejom a vysypeme kokosom. Cesto premiestnime do formy a uhladíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 25-28 minút.
  8. Kým sa koláč pečie pripravíme si krém. Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu s 1 vanilkovým cukrom.
  9. V druhej mise vymiešame mascarpone, cukor a vanilkový extrakt.
  10. Pridáme šľahačku a vymiešame jemný krém. Odložíme do chladničky kým vychladne koláč.
  11. Po upečení vytiahneme koláč z rúry a necháme ho poriadne vychladnúť. Potom ho natrieme pripraveným krémom.
  12. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme v chladničke asi 2 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť!