فلافل - Falafel (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
Mosul - Irak, vôňa Blízkeho východu. Recept od "brata", veľkého v pokore.
2 porcie |
1500 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Cícer sa nám v čistej vode močil 24 hodín
- Cícer zlejeme z vody a pridáme nasekanú cibuľu pretlačený cesnak, nasekaný petržlen, koriander, rímsku rascu, čerstvo zomleté čierne korenie a soľ podľa potreby. Rozmixujeme na homogénnu hmotu.
- Zmes odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Z pripravenej hmoty v dlaniach tvarujeme úhľadné guľky. Tieto môžete taktiež na 1 hodinu odložiť do chladničky.
- Olej - veľa oleja poriadne rozhorúčime. Vkladáme guľky a upravujeme do zlatohneda, 3 - 4 min.
Drobná rada: guľky nerobte príliš veľké aby nepadli a neprilepili sa na dno hrnca, ak sa už prilepia nechajte ich na pokoji aspoň 1 minútu a potom ich opatrne "podseknite"
- Hotové guľky ukladajte na savý papier, kde ich trochu poprevaľujte. Zbavíme ich ostatkového oleja. Keď to spravíme dôkladne, zaručene to nebude mastné jedlo.