Pečené zemiaky

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky 5 mm hrubé.
  2. Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakových plátkov. Posypeme ich čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.
  3. Posypeme nakrájanou špargľou.
  4. Na ňu dáme na kolieska nakrájanú klobásu.
  5. Zakryjeme druhou polovicou zemiakov a opäť okoreníme čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.
  6. V mlieku dobre rozmiešame vajíčka a zalejeme zemiaky.
  7. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlata.
  8. Poznámka: Môžeme použiť aj zelenú alebo fialovú špargľu. Rozdiel je iba v lúpaní - bielu špargľu lúpeme celú, zelenú a fialovú iba do tretiny.