Pečené zemiaky
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky 5 mm hrubé.
- Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakových plátkov. Posypeme ich čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.
- Posypeme nakrájanou špargľou.
- Na ňu dáme na kolieska nakrájanú klobásu.
- Zakryjeme druhou polovicou zemiakov a opäť okoreníme čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.
- V mlieku dobre rozmiešame vajíčka a zalejeme zemiaky.
- Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlata.
- Poznámka: Môžeme použiť aj zelenú alebo fialovú špargľu. Rozdiel je iba v lúpaní - bielu špargľu lúpeme celú, zelenú a fialovú iba do tretiny.