Hrianky

Ostré mäso na hriankach (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi ostrejšie jedlá.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do kastróla dáme olej a mleté mäso na ňom za stáleho miešania orestujeme.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, nadrobno narezanú feferónku (sušenú namrvíme) a paradajkové pyré. Premiešame a na slabom ohni zakryté pomaly asi 5 minút dusíme.
  3. Po 5 minútach dusenia pridáme hrozienka. Dusíme zakryté ďalších 10 minút.
  4. Potom odkryjeme, pridáme na polovice narezané olivy, premiešame a necháme prehriať. Pokiaľ je v mäse ešte nejaká redšia šťava, odkryté podusíme, kým sa nevyparí a mäso bude obsahovať už iba tuk.
  5. Medzitým v hriankovači pripravíme hrianky. Môžeme ich urobiť aj na teflónovej panvici, v každom prípade musia byť pripravené nasucho.
  6. Horúce mäso dáme lyžicou na horúce hrianky a ihneď podávame.