Zemiakové fašírky

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?* Že nie? Tak to skúste.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka. Potom ich scedíme a pučidlom popučíme. Necháme vychladnúť.
  2. Pór nakrájame na polkolieska.
  3. Slaninu narežeme na malé kocky a vyškvaríme.
  4. Pridáme pór a krátko restujeme, len kým trocha nezavädne.
  5. Pór so slaninou pridáme k zemiakovej kaši a dobre premiešame. Necháme úplne vychladnúť.
  6. Zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán.
  7. Na šalát nahrubo nastrúhame mrkvu a uhorky. Pridáme na tenké plátky nakrájaný stonkový zeler. Ochutíme čerstvo zomletou soľou s kurkumou a dobre postriekame olivovým olejom.
  8. Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
  9. Fašírky podávame so šalátom teplé, ale dobré sú aj studené.