Zapekaná ryba

Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami

Autor receptu: ryzasos

Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS Jasmine.

4-6
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C a ryžu uvarte podľa pokynov na obale.
  2. Filety morského vlka dochuťte čiernym korením, sušeným oreganom, bazalkou a soľou.
  3. Na veľkej panvici orestujte na olivovom oleji nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte filety morského vlka a opekajte z každej strany 3 minúty. Vyberte z panvice.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte uvarenú ryžu, drvené paradajky, strúhanú mozzarellu a parmezán. Pridajte opečeného morského vlka s cibuľou a cesnakom. Dôkladne premiešajte.
  5. Zapekaciu misku vymažte olejom. Presuňte do nej zmes ryže s morským vlkom a rovnomerne ju rozotrite.
  6. Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút.
  7. Zapekaciu misu vyberte z rúry. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte.