Zapekaná ryba
Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Autor receptu: ryzasos
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS Jasmine.
4-6 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rúru predhrejte na 190 °C a ryžu uvarte podľa pokynov na obale.
- Filety morského vlka dochuťte čiernym korením, sušeným oreganom, bazalkou a soľou.
- Na veľkej panvici orestujte na olivovom oleji nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte filety morského vlka a opekajte z každej strany 3 minúty. Vyberte z panvice.
- Vo veľkej miske zmiešajte uvarenú ryžu, drvené paradajky, strúhanú mozzarellu a parmezán. Pridajte opečeného morského vlka s cibuľou a cesnakom. Dôkladne premiešajte.
- Zapekaciu misku vymažte olejom. Presuňte do nej zmes ryže s morským vlkom a rovnomerne ju rozotrite.
- Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút.
- Zapekaciu misu vyberte z rúry. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte.