Višňový koláč

Strúhaný tvarohovo-višňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tento strúhaný koláč som robila prvýkrát. Vďaka višniam je šťavnatý, chutil nám.* Rozmery plechu: 22 krát 16 cm.

14
porcií
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Strúhané cesto: Do misy dáme celé vajcia, ktoré rozmiešame s práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo, lyžicu mlieka a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do vaječného základu.
  2. Všetko riadne vymiešame a spravíme tuhšie cesto.
  3. Potom ho rozdelíme na dve polovice. Jedno cesto bude bledé a do druhého pridáme jednu lyžicu mlieka a kakao. Obe cestá dáme do mikroténového vrecka a dáme ich do mrazničky na pol hodiny stuhnúť.
  4. Plnka tvarohová: Do misky dáme tvaroh, vanilkový cukor, karamelový puding a podľa chuti práškový cukor, mlieko a žĺtok. Všetko vymiešame.
  5. Potom vyberieme z mrazničky obe cestá. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Budeme striedavo strúhať cesto raz bledé a raz tmavé, tak ako je na obrázku.
  6. Na vrch rozotrieme tvarohovú plnku.
  7. Poukladáme odkvapkané višne.
  8. Piškótové cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej a vodu. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkového základu.
  9. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do cesta.
  10. Piškótové cesto rozotrieme na višne.
  11. A rovnomerne uhladíme.
  12. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 45 minút.
  13. Vychladnutý koláč posypeme po vrchu práškovým cukrom a pokrájame ho na kúsky.