Ryžová polievka

Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je dobrý.

4-6
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme ryžu a strúhanú citrónovú kôru a restujeme za stáleho miešania asi 2 minúty.
  4. Potom zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, pridáme nasekanú vňať a varíme asi 15 minút.
  5. Vložíme nakrájanú špargľu, muškátový kvet a povaríme 10 minút. Ak ryža príliš nabobtnala a vidíme, že polievka bude veľmi hustá, dolejeme ešte vriacu vodu pri pridaní špargle.
  6. Nakoniec pridáme hrášok a asi 5 minút povaríme.
  7. Na tanieri polievku posypeme strúhaným syrom a ihneď podávame.