Ryžová polievka
Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je dobrý.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme ryžu a strúhanú citrónovú kôru a restujeme za stáleho miešania asi 2 minúty.
- Potom zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, pridáme nasekanú vňať a varíme asi 15 minút.
- Vložíme nakrájanú špargľu, muškátový kvet a povaríme 10 minút. Ak ryža príliš nabobtnala a vidíme, že polievka bude veľmi hustá, dolejeme ešte vriacu vodu pri pridaní špargle.
- Nakoniec pridáme hrášok a asi 5 minút povaríme.
- Na tanieri polievku posypeme strúhaným syrom a ihneď podávame.