Vaječná omeleta
Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou zmesou, uspokojí aj náročnejšieho stravníka.
1 porcia |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, kuracie prsia nakrájame na tenké rezance.
- Na oleji orestujeme mäso, po zatiahnutí pridáme brokolicu, nastrúhame kurkumu so soľou a za občasného premiešania restujeme 10 minút.
- Medzitým pripravíme omeletu. Vajcia v miske prešľaháme so štipkou soli a korením.
- Maslo dáme nahriať na panvicu. Vylejeme vajcia a niekoľko sekúnd počkáme.
- Potom vajcia vidličkou alebo lopatkou trocha načechráme (jemne rozrušíme), čím zabezpečíme, že omeleta bude jemná, vzdušná a nebude z nej tuhá placka. Chvíľku pečieme, potom otočíme a opečieme z druhej strany.
- Keď je omeleta upečená, ohrev vypneme. Na polovicu omelety dáme zmes kuraciny a brokolice, omeletu prehneme a presunieme na tanier.
- Ihneď podávame ozdobené pažítkou a paradajkou.