Vaječná omeleta

Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou zmesou, uspokojí aj náročnejšieho stravníka.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, kuracie prsia nakrájame na tenké rezance.
  2. Na oleji orestujeme mäso, po zatiahnutí pridáme brokolicu, nastrúhame kurkumu so soľou a za občasného premiešania restujeme 10 minút.
  3. Medzitým pripravíme omeletu. Vajcia v miske prešľaháme so štipkou soli a korením.
  4. Maslo dáme nahriať na panvicu. Vylejeme vajcia a niekoľko sekúnd počkáme.
  5. Potom vajcia vidličkou alebo lopatkou trocha načechráme (jemne rozrušíme), čím zabezpečíme, že omeleta bude jemná, vzdušná a nebude z nej tuhá placka. Chvíľku pečieme, potom otočíme a opečieme z druhej strany.
  6. Keď je omeleta upečená, ohrev vypneme. Na polovicu omelety dáme zmes kuraciny a brokolice, omeletu prehneme a presunieme na tanier.
  7. Ihneď podávame ozdobené pažítkou a paradajkou.