Nepečený likérový zákusok
Likérové špice (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Obľúbené špice, ktoré sú vyhľadávané v cukrárňach, no nikdy
nechýbajú ani na svadbách. Vždy som ich chcela pripraviť
pre mojich doma a podarilo sa.
16-18 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Suroviny, ktoré budeme potrebovať + vaječný likér.
- Vajíčko a žĺtky vyšľaháme do penista. Cukor a vodu uvaríme v menšom hrnci na sirup. Čokoládu nasekáme a rozpustíme na vodnom kúpeli. Hustý cukrový sirup tenkým prúdom prilievame do vyšľahanej vaječnej peny. Zmäknuté maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky a po častiach pridáme a zašľaháme do vaječnej hmoty. Keď sa krém spojí, vymeníme metličku z mixéra za lopatku.
- Do zmesi pridáme preosiate kakao, rozpustenú čokoládu a domiešame.
- Vrch okrúhlych piškót namáčame do roztopenej čokoládovej polevy a ukladáme na plech vyložený papierom plochou stranou nadol. Necháme stuhnúť. Cukrárske vrecko so špičkou na špice naplníme asi 2/3 plnky.
- Na piškóty striekame špice 6-7 cm vysoké. Odložíme na 15 minút do mrazničky stuhnúť.
- Po stuhnuti naplníme likérom a uzavrieme plnkou ozdobnou špičkou, opäť dáme stuhnúť. Po stuhnutí špice namáčame v roztopenej čokoládovej poleve a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.