Plnené rožteky
Lahodné rožky bez kysnutia
Autor receptu: mojaradost
Objavila som ich na internete, sú naozaj výborné!
32 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Do 200 ml teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a trochu múky. Necháme vzísť kvások. Asi 10 minút.
- Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. S cestom hneď pracujeme bez kysnutia. Rozdelíme ho na 4 časti.
- Každú časť rozvaľkáme do kruhu na hrúbku pol centimetra a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme Nutellu alebo plnku podľa svojej chuti. Okraje pri plnke preložíme, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Spolu máme 32 rohlíčkov.
- Uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme postáť 15 minút. Povrch potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s jednou lyžicou teplého mlieka. Upečieme pri teplote 180 °C do zlatista. Dĺžka pečenia podľa potreby.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Sú naozaj vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení. Sú ľahké ako pierko, len sa tak po nich zaprášilo.
Dobrú chuť!