Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na orientálny spôsob

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 28. apríla 2024
Kuracie stehná na orientálny spôsob
Foto: Shutterstock

Pečené kuracie stehná môžu chutiť aj neobvyklejšie. Vyskúšajte ich zaujímavo ochutiť a urobiť spolu s bulgurom.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
250 g
250 g
100 g
2 ks
4 stonky
2 strúčiky
800 ml




Postup

  1. 1

    Baklažán očistíme a umyjeme, nakrájame na plátky a posypeme soľou. Paradajky umyjeme. Sušené marhule nakrájame na malé kocky. Čili papričky pozdĺžne rozrežeme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Bulgur umyjeme, necháme odkvapkať a vložíme do veľkého pekáča s pokrievkou alebo do nádoby na tajin (na fotografii). Do bulguru vmiešame marhule, 1 lyžičku rímskej rasce a čili. Baklažán osušíme a rozložíme na bulgur spolu paradajkami.

  3. 3

    Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Mätu umyjeme a osušíme. Kožu na stehnách uvoľníme od mäsa a dáme pod ňu lístky mäty. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Stehná ochutíme soľou, 1 PL papriky, 1 ČL tymianu a cesnakom.

  4. 4

    800 ml vody a 1 ČL soli zmiešame a rovnomerne nalejeme na bulgur s prísadami. Navrch položíme kuracie stehná.

  5. 5

    Prikryjeme a pečieme v horúcej rúre približne 30 minút. Potom pokrievku odstránime a pečieme ďalších 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia