Varený karfiol
Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Autor receptu: tejaja
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes.* Čo?!? Sladký karfiol. Či už so strúhankou alebo s kakaom, je úžasný.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Celý karfiol uvaríme v jemne osolenej vode domäkka, ale nie úplne. Musí byť jemne chrumkavý a nesmie sa rozpadať.
Potom ho vyberieme a necháme odkvapkať.
- Maslo roztopíme a opražíme na ňom strúhanku.
Pridáme práškový cukor a dobre premiešame.
- 1. variant:
Teplý karfiol dáme na väčší tanier, posypeme sladkou opraženou strúhankou a ihneď podávame. Krájame na porcie ako tortu.
- 2. variant:
Teplý karfiol dáme na väčší tanier, posypeme kakaom a práškovým cukrom a polejeme horúcim maslom. Krájame na porcie ako tortu.
- Poznámka: Množstvo kakaa (alebo strúhanky) a cukru prispôsobíme svojej chuti, ale všetkého dáme radšej viac ako menej. Karfiol musí byť skutočne sladký.