Varený karfiol

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom

Autor receptu: tejaja

Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes.* Čo?!? Sladký karfiol. Či už so strúhankou alebo s kakaom, je úžasný.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Celý karfiol uvaríme v jemne osolenej vode domäkka, ale nie úplne. Musí byť jemne chrumkavý a nesmie sa rozpadať. Potom ho vyberieme a necháme odkvapkať.
  2. Maslo roztopíme a opražíme na ňom strúhanku. Pridáme práškový cukor a dobre premiešame.
  3. 1. variant: Teplý karfiol dáme na väčší tanier, posypeme sladkou opraženou strúhankou a ihneď podávame. Krájame na porcie ako tortu.
  4. 2. variant: Teplý karfiol dáme na väčší tanier, posypeme kakaom a práškovým cukrom a polejeme horúcim maslom. Krájame na porcie ako tortu.
  5. Poznámka: Množstvo kakaa (alebo strúhanky) a cukru prispôsobíme svojej chuti, ale všetkého dáme radšej viac ako menej. Karfiol musí byť skutočne sladký.