Jahodová roláda
Jahodová roláda (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Čo poviete, môže byť? Postup- Na cesto metličkou do hladka vymiešame celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Za stáleho miešania metličkou pridám polovicu mlieka a múku aby neboli hrudky a následne prilejem zostávajúce mlieko – nie všetko naraz. Nakoniec vlejem roztopené maslo a miešam, aby sa suroviny spojili na riedke cesto.
- Cesto vylejem na vyšší plech s rozmermi 20 x 35 cm vystlaný až nad okraj papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25-30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
- Upečený korpus nechám vychladnúť na plechu cca 7-10 minút a potom ho prikryjem čistým papierom na pečenie a preklopím spodkom nahor na mriežku, aby celkom vychladol. Papier, na ktorom sa piekol, dám preč.
- Krém vyšľahám z uvedených surovín a natriem na vychladený korpus. Navrch krému som rozložila nakrájané čerstvé jahody. Veľkosť a množstvo je vás. Zrolujem a zaviniem do papiera na pečenie. Roládu odložím do chladničky na čas, kým stuhne krém. Napokon naporciujem a podávam s čerstvými jahodami.
- Na veľký plech 30 x 40 cm je potrebné zdvojnásobiť dávku všetkých surovín.
|