Pečené fašírky

Fašírky pečené v rúre so šťavou

Autor receptu: helena10

Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.

Postup

  1. K mletému mäsu pridám na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, celé vajcia, žemle vopred namočené v mlieku (aj s mliekom), strúhanku, hladkú múku, soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu, červenú mletú papriku a v prstoch podrvenú majoránku. Rukou vymiešam fašírkovú zmes.
  2. Zo zmesi tvarujem menšie fašírkové gule a obaľujem v hladkej múke (2/3), ktorú som vymiešala aj s trochou strúhanky (1/3).
  3. Plech som štedro vymastila olejom a ukladala do neho fašírky. Tie som najprv naolejovala aj z vrchnej strany. Pečiem vo vyhriatej rúre na 190 stupňov. Podlievam trochu vodou. Počas pečenia som ich obracala na obe strany 2-krát. Kontrolujem.
  4. Polomäkké fašírky som zaliala vodou zmiešanou s grilovacím korením, sójovou omáčkou, kremžskou horčicou, jemným kečupom podľa vlastnej chuti. Šťava sa primerane zahustila múkou z fašírok a zmesou na dochutenie. Pečiem, obrátim ešte a pečiem domäkka.
  5. K pečeným fašírkam boli varené zemiaky a šalát z čerstvých uhoriek. Dobrú chuť prajem!