Bezlepkový koláč

Bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Recept na bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake, jednoduchý na prípravu a lahodný na zjedenie. Ak máte radi mak a tvaroh, určite si pochutíte.

12-16
porcií
90 minút
príprava
45-50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme sušienkové cesto: Cake mix zmiešame s práškovým cukrom a pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu ručne zhnetieme.  1/3 cesta necháme na vrchnú posýpku ako mrveničku. Do olejom vymastenej formy dáme zvyšné 2/3 cesta, ktoré natlačíme na dno a okraje formy. Cesto môžeme uhladiť valčekom.
  2. Pripravíme makovú plnku: V mlieku rozmiešame mletý mak, cukor, vanilínový cukor, škoricu a dáme variť. Hotovú makovú plnku necháme  mierne vychladnúť, následne ju pridáme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Ak si chcete pripraviť tento cheesecake pohodlnejšie, siahnite po makovej plnke, pripravenej na priame použitie. Hotová maková náplň je ideálnym rýchlym pomocníkom, ktorý ušetrí Váš čas.
  3. Pripravíme smotanovo-tvarohovú plnku: Rozmiešame tvaroh, vajcia, cukor, vanilínový cukor a šľahačku. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme prešľahať mixérom. Hotovú plnku vylejeme do formy na makovú vrstvu.
  4. Na tvarohovú plnku nanesieme ovocie v želé a vrch posypeme odloženou mrveničkou.
  5. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C cca 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.