Zemiakové fašírky
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?* Že nie? Tak to skúste.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka. Potom ich scedíme a pučidlom popučíme. Necháme vychladnúť.
- Pór nakrájame na polkolieska.
- Slaninu narežeme na malé kocky a vyškvaríme.
- Pridáme pór a krátko restujeme, len kým trocha nezavädne.
- Pór so slaninou pridáme k zemiakovej kaši a dobre premiešame. Necháme úplne vychladnúť.
- Zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán.
- Na šalát nahrubo nastrúhame mrkvu a uhorky. Pridáme na tenké plátky nakrájaný stonkový zeler.
Ochutíme čerstvo zomletou soľou s kurkumou a dobre postriekame olivovým olejom.
- Nakoniec vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
- Fašírky podávame so šalátom teplé, ale dobré sú aj studené.