Plnené šampiňóny
Vyprážané plnené šampiňóny
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Šampiňóny očistíme a odrežeme stopky. Na oleji zľahka orestujeme nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak.
- Následne pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov alebo 2 klobúčiky (ak máte šampiňóny bez stopiek). Chvíľu spolu dusíme.
- Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti. Zmes necháme vychladnúť.
- K zmesi pridáme kyslú smotanu, nastrúhanú mozzarellu a parmezán. Dobre premiešame a plníme klobúčiky šampiňónov.
- Naplnené šampiňóny obaľujeme v trojobale - múka, vajce, strúhanka. Ja do strúhanky pridávam aj strúhaný parmezán v pomere 1:1.
- Hotové šampiňóny vypražíme na oleji do zlatista z oboch strán.