Plnené šampiňóny

Vyprážané plnené šampiňóny

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Šampiňóny očistíme a odrežeme stopky. Na oleji zľahka orestujeme nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak.
  2. Následne pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov alebo 2 klobúčiky (ak máte šampiňóny bez stopiek). Chvíľu spolu dusíme.
  3. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti. Zmes necháme vychladnúť.
  4. K zmesi pridáme kyslú smotanu, nastrúhanú mozzarellu a parmezán. Dobre premiešame a plníme klobúčiky šampiňónov.
  5. Naplnené šampiňóny obaľujeme v trojobale - múka, vajce, strúhanka. Ja do strúhanky pridávam aj strúhaný parmezán v pomere 1:1.
  6. Hotové šampiňóny vypražíme na oleji do zlatista z oboch strán.