Vajíčkový chlieb

Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Aj obyčajný smažený chlieb môže vyzerať inak a byť príjemným spestrením jedálnička. Ak ho ponúknete kamarátom, určite neurobíte chybu.

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nožom vyrežeme striedku krajca chleba tak, že pri kôrke necháme asi 1 cm. Striedku vyberieme.
  2. Vyrezanú striedku otočíme a natrieme paštétou.
  3. Na panvici rozohrejeme olej, stiahneme oheň, aby sa chlieb smažil pomaly, a vložíme naň kôrku chleba. Do nej vložíme rozklepnuté vajíčko.
  4. Hneď vložíme aj natretú striedku paštétou dolu. Jemne pritlačíme. Dáme vlastne krajec chleba do pôvodného stavu. Chvíľku smažíme, potom lopatkou otočíme a osmažíme z druhej strany.
  5. Teplé ihneď podávame so zeleninou.
  6. Poznámka: Tento recept vyžaduje klasický chlieb, nie nadýchané chleby, ktoré sa po chytení do ruky krčia a striedka sa zlepuje.