Vajíčkový chlieb
Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Aj obyčajný smažený chlieb môže vyzerať inak a byť príjemným spestrením jedálnička. Ak ho ponúknete kamarátom, určite neurobíte chybu.
1 porcia |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nožom vyrežeme striedku krajca chleba tak, že pri kôrke necháme asi 1 cm. Striedku vyberieme.
- Vyrezanú striedku otočíme a natrieme paštétou.
- Na panvici rozohrejeme olej, stiahneme oheň, aby sa chlieb smažil pomaly, a vložíme naň kôrku chleba. Do nej vložíme rozklepnuté vajíčko.
- Hneď vložíme aj natretú striedku paštétou dolu. Jemne pritlačíme. Dáme vlastne krajec chleba do pôvodného stavu. Chvíľku smažíme, potom lopatkou otočíme a osmažíme z druhej strany.
- Teplé ihneď podávame so zeleninou.
- Poznámka: Tento recept vyžaduje klasický chlieb, nie nadýchané chleby, ktoré sa po chytení do ruky krčia a striedka sa zlepuje.