Rybacie karí
Rýchle rybacie karí
Autor receptu: ryzasos
Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá
čo pokaziť.* Toto rýchle rybacie karí sa už po ochutnaní prvého sústa zaradilo medzi moje najobľúbenejšie karí recepty. Ak máte
radi ryby, určite ho skúste. S ryžou SOS Basmati a čerstvým koriandrom sa toto karí s rybou dopĺňa priam dokonale.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút.
- V hrnci si medzičasom na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme všetky koreniny, prelisovaný cesnak a pár sekúnd miešame.
- Potom do hrnca pridáme na kúsky nakrájanú rybu a minútu ju restujeme na silnejšom plameni.
- Rybu zalejeme kokosovým mliekom, paradajkovým pretlakom, pridáme soľ, premiešame a necháme ju prikrytú dusiť približne 15 - 20 minút.
- Ak treba, môžeme po 15 minútach pridať ešte trochu vody, aby sme dostali požadovanú hustotu omáčky.
- Hotové rybacie karí podávame s uvarenou ryžou a jedlo posypeme čerstvým koriandrom.