Rybacie karí

Rýchle rybacie karí

Autor receptu: ryzasos

Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá čo pokaziť.* Toto rýchle rybacie karí sa už po ochutnaní prvého sústa zaradilo medzi moje najobľúbenejšie karí recepty. Ak máte radi ryby, určite ho skúste. S ryžou SOS Basmati a čerstvým koriandrom sa toto karí s rybou dopĺňa priam dokonale.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút.
  3. V hrnci si medzičasom na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme všetky koreniny, prelisovaný cesnak a pár sekúnd miešame.
  5. Potom do hrnca pridáme na kúsky nakrájanú rybu a minútu ju restujeme na silnejšom plameni.
  6. Rybu zalejeme kokosovým mliekom, paradajkovým pretlakom, pridáme soľ, premiešame a necháme ju prikrytú dusiť približne 15 - 20 minút.
  7. Ak treba, môžeme po 15 minútach pridať ešte trochu vody, aby sme dostali požadovanú hustotu omáčky.
  8. Hotové rybacie karí podávame s uvarenou ryžou a jedlo posypeme čerstvým koriandrom.