Krúpová polievka
Krúpová polievka so žihľavou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju jarnou bylinou príde určite vhod.
4 porcie |
30 (+namáčanie) minút príprava |
Postup
- Krúpy vopred namočíme na cca 12 hodín do vody. Budú rýchlejšie a lepšie uvarené.
- Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci vyškvaríme.
- Pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť cibuliek a orestujeme.
- Vložíme krúpy aj s vodou, v ktorej sa namáčali, dolejeme studenou vodou, osolíme, okoreníme a varíme domäkka.
- Keď sú krúpy uvarené, pridáme na kolieska nakrájanú zelenú časť cibuliek a na malé kúsky nasekanú žihľavu.
Povaríme ešte 5 minút a podávame.