Kalerábový prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 21. septembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 PL
1 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú a nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhaný kaleráb a za stáleho miešania osmažíme. Zalejeme trochou vody, osolíme a varíme do polomäkka.

  2. 2

    Osobitne rozmiešame hladkú múku, pridáme do základu a za stáleho miešania varíme, až kým prívarok začne hustnúť. Ak je príliš hustý, podľa potreby doň dolejeme vriacu vodu.

  3. 3

    Ochutíme cukrom, octom a pred podávaním posypeme nakrájaným kôprom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia