Hruškový zákusok

Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

30-35 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrušky z kompótu nechám na sitku scediť. Scedené celé štvrtiny hrušiek poukladám na maslom vymastený papier na pečenie uložený v hlbšom plechu. Plech treba použiť 20 x 35 cm. (Môj bol menší 18 x 29 cm, preto je korpus vyšší.) Vyplnila som aj medzery medzi hruškami. (Kto chce, môže si hrušky narezať na menšie kúsky a dať ich viac.) Posypem ich iba jemne drvenými kakaovými sušienkami a mletými slnečnicovými semienkami.
  2. Na cesto hneď vyšľahám vaječné bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu jemne zašľahám vaječné žĺtky. Potom primiešam olej, biely jogurt s mliekom, múku zmiešanú s pudingovým práškom a kypriacim práškom, mleté semienka a nakoniec múku.
  3. Vymiešané cesto nalejem na hrušky a pečiem vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňov 30-35 minút. Kontrolujem drevenou špajľou.
  4. Upečený korpus s hruškami nechám trochu vychladnúť a prevrátim hruškami hore. Odstránim z hrušiek papier na pečenie. Potom nechám celkom vychladnúť.
  5. Na vychladnutý koláč natieram jogurtovo-tvarohový vanilkový krém. Krém som si pripravila vyšľahaním jogurtu, tvarohu, cukrov a vanilkového pudingu bez varenia. Zákusok je dobre nechať niekoľko hodín v chlade.
  6. Nakoniec ozdobím hruškový krémový zákusok podľa vlastného vkusu.