Sterilizované bravčové mäso

Bravčové mäso v pohári (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky.
  2. Nakrájané mäso natlačíme do pohárov, na vrch dáme kúsok bravčovej kože - tá vytvorí rôsol. Do menšieho pohára dáme pol lyžičky soli a štamperlík vody. Do 7-decového pohára dáme 1 lyžičku soli a 50 ml vody.
  3. Okraj pohárov dobre utrieme teplou vodou a do sucha, aby chytili viečka. Poháre uzavrieme viečkami a sterilizujeme pri 100 °C (poháre sú ponorené vo vode) 1,5 hodiny. Na druhý deň ešte raz sterilizujeme pri 100 °C 1 hodinu.
  4. Hotovo. Mäsko v pohári je mäkké, chutné. Ja pre istotu poháre držím v chladničke.
  5. Takto piknikujeme na výlete.