Sterilizované bravčové mäso
Bravčové mäso v pohári (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.
Postup
- Mäso nakrájame na kocky.
- Nakrájané mäso natlačíme do pohárov, na vrch dáme kúsok bravčovej kože - tá vytvorí rôsol. Do menšieho pohára dáme pol lyžičky soli a štamperlík vody. Do 7-decového pohára dáme 1 lyžičku soli a 50 ml vody.
- Okraj pohárov dobre utrieme teplou vodou a do sucha, aby chytili viečka. Poháre uzavrieme viečkami a sterilizujeme pri 100 °C (poháre sú ponorené vo vode) 1,5 hodiny. Na druhý deň ešte raz sterilizujeme pri 100 °C 1 hodinu.
- Hotovo. Mäsko v pohári je mäkké, chutné. Ja pre istotu poháre držím v chladničke.
- Takto piknikujeme na výlete.