Zmrzlinová torta (fotorecept)

Autor receptu: eldina

Prečo zmrzlinová? lebo tak chutí...hotová za 15 minút a potom šup do mrazničky. /na svoje si prídu aj držgroši, cena je do 4€/..:)

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /na fotografii mi chýba mlieko na namáčanie piškót/..:)
  2. na pare rozpustiť čokoládu a maslo
  3. medzitým si oddeliť bielky od žĺtkov../ak ste dvaja, netreba, druhý bude rozbíjať vajcia a žĺtky hádzať do čokolády/..:)..osamelé, maškrtné duše, to musia robiť ako ja..
  4. tortovú formu vymazať maslom , piškóty zľahka namáčať v mlieku /len narýchlo otáčať, aby sa nerozmočili, musia totiž vo forme stáť/..ja som začala dnom- položila som do stredu jeden rad, potom som ukladala obvod a na koniec ešte dopĺňala dno..
  5. žĺtky po jednom mixérom zapracovávať do čokolády /stále na pare/
  6. bielky vymiešať , ked je sneh tuhý, vmiešať doň ešte 4 PL práškového cukru....do čokolády zapracovať mixérom 4 PL snehu ...../
  7. zvyšok už len zľahka metličkou zmiešať so zvyškom čokolády / dávať pozor, aby ste aj z dna hrnca naberali čokoládu pri zapracovaní /
  8. masu naliať na piškóty, tortu dať do chladničky na 2 hodiny a potom do mrazničky na niekoľko hodín.../najlepšie na noc/
  9. po niekoľkých hodinách dať tortu do chladničky, za krátky čas sa dá zľahka krájať..zdobiť /či nezdobiť/ čím len chcete..:)..chutí ako zmrzlinovo-čokoládový mousse