Živá miska (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Áno, dobre čítaš ... misku plnú živej šošovice, plnú energie a vitamínov ... tá nám všetkým po zime príde vhod ... určite je mnohým z vás táto téma dobre známa, berte teda tento článok ako inšpiráciu a pripomenutie. Odborníci na výživu označujú klíčky, čiže rastlinné výhonky ako najčerstvejšiu zeleninu, ktorú si môže človek vypestovať v podstate kedykoľvek a kdekoľvek ... nepotrebuješ k tomu žiadnu záhradu, ani políčko, ba ani hlinu v kvetináči.

Suroviny

Postup

  1. V prvom kroku si dáme do misky poriadnu hrsť šošovice, prepláchneme ju a zalejeme vodou. Takto zaliatu necháme šošovicu naboptnať 12 hodín.
  2. Po 12 hodinách vodu zlejeme a misku so šošovicou zakryjeme nepriehľadným vrchnákom, alebo tanierikom ... to preto, aby klíčky ostali pekné biele ...
  3. Šošovicu v miske premývame vodou 2x denne (ráno a večer). Premyjeme, zakryjeme a čakáme ... Na 2. - 3. deň sa šošovica začína prebúdzať :
  4. Šošovica na ďalší deň :
  5. Na 4. - 5. deň je živý zázrak vhodný na jedenie ... tedaaa, kto nevydrží, môže začať s pojedaním aj skôr ... :)))))
  6. Použitie krehkej pochúťky: zásadne surové do jogurtov, na maslový chlebík, do polievky namiesto vňaťky .... ja som ju schrúmkala pri televízií namiesto orieškov ... a ponúkol sa aj zarytý mäsožravec ... Papkajte aj so šošovicou ... nielen klíčky ...