Žemľovka z vianočky s pudingom (fotorecept)
Autor receptu: mojack
... túto máme najradšej.
20 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup- Vianočku nakrájame.
- Maslom vymastenú formu vyložíme polovicou nakrájanej vianočky.
- Jablká si očistíme.
- Nakrájame na menšie kúsky a položíme na vianočku. Ak sú jablká kyslé môžeme posýpať vanilkovým cukrom.
- Obľúbili sme si čokoládový puding. Použila som maxi balenie pudingu DOLCELA čokoládový.
- Z jedného litra mlieka a 5 PL cukru som si uvarila puding.
- Tento ešte teplý vylejeme do formy na jablká.
- Druhú polovicu vianočky som rozložila na puding.
- Asi takto.
- Vajíčka rozdelené, žľtky v 250 ml mlieku
- žľtky v 250 ml mlieku zamiešam
- a vylejem na vianočku.
- Rozpustené maslo porozlievam na vianočku s vajíčkami. Posypem vanilkovým cukrom.
- Dám do rúry zapiecť na 25-30 minút,
- na takto pekne upečený povrch natriem vyšľahaný sneh s cukrom. Pekne vyrovnám a znova dám zapiecť pokiaľ nám sneh nezhnedne.
- Potom už len počkať až nám žemlovka vychladne a nakrájame, trocha polejeme a dobrú chuť.
|