Žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: iva63

ak majú deti chuť na niečo sladké, tak žemľovka je tá správna voľba -:)

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si potrebné suroviny, toto množstvo som použila na zapekaciu misu 20x30cm...oddelíme si žltka od bielkov...3 ks žltka rozšľaháme v mlieku, pridáme vanilkový cukor a 2 PL práškový cukor
  2. jablčka si nastrúhame na hrubšom strúhadle aj so šupkou...
  3. rožky si nakrájame na kolieska...
  4. tvaroh zmiešame s 1 PL cukru a trochou škorice
  5. pokrájané rožky postupne namáčame v zarobenom sladkom mlieku..ukladáme ich do zapekacej formy, ktorú trochu potrieme olejom ...môžeme ich pekne pritlačiť aby boli šťavnatejšie...na dno zapekacej misy použijeme jednu polovicu rožkov..tú druhú si necháme na vrch žemlovky - na prikrytie...
  6. pridáme tvarohovú plnku a hrozienka
  7. navrstvíme postrúhané jablká...
  8. na vrch dáme druhú polovicu namáčaných rožkov
  9. prikryjeme alobalom a dáme zapiect do vyhriatej rúry...doba pečenia je individuálna, podľa typu rúry...
  10. asi po 40 minutach alobal odstránime a pridáme tuhý sneh vyšlahaný z 3 bielkov..dáme ešte na 10 minút zapiecť do zlatista ...(už nedávame alobal na vrch)
  11. bielka dostanú zlatistú farbu a žemľovka je hotová...necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a porcujeme...
  12. takto vyzerá hotová žemľovka-:)