Žemle z múky celozrnnej pšeničnej a celozrnnej ražnej (fotorecept)

Autor receptu: iva63

môj dnešný výtvor-:) žemle sú ľahučké, vláčne...

8
porcií
20-25 minút
na 220 °C

Postup

  1. zo všetkých surovín vymiešame hákmi cesto...
  2. ihned po vymiesení dáme cesto na dobre pomúčenú dosku...ja som múčila celozrnnou pšeničnou múkou
  3. rozdelíme na 8 častí
  4. kazdú časť vypracujeme a vložíme do formy...
  5. prikryjeme ľanovou utierkou a až teraz necháme kysnúť 2 hodiny..ničím nepotierame...pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov 20-25 minút
  6. ihneď po upečení preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
  7. -:)
  8. žemla v reze, prekrojená nožíkom
  9. žemla voľne rukou "rozpolená"