Zemiakové tašky (fotorecept)
Autor receptu: canadabc
Tento recept pochadza od mojej babky a vracia ma do obdobia detstva, ked sme u babky
v dedinke pri Nitre travili prazdniny. Babka robievala tieto tasky ku kyslym polievkam
fazulovej a sosovicovej...ale chutia super len tak "na sucho". Je to v podstate klasicke
zemiakove cesto ake sa pouziva na lokse alebo sulance.
20 porcií |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vychladnute uvarene zemiaky v supke ocistime a postruhame na jemnom struhadle.
- Pridame muku, vajce a sol a dobre premiesime..vytvarujeme sulec do tvaru velkej knedle. Cesto rozdelime na rovnake casti asi 1.5 cm siroke. Mne vyslo 20 ks tasiek. S cestom treba rychlo pracovat.
- Dosku si dobre pomucime a kazdy dielik vyvalkame na tenko. Potrieme roztopenenou mastou a jemne posolime a zavinieme ako palacinky.
- Ulozime na vymasteny plech a este potrieme mastou po povrchu. Dame piect na 180C na asi 40 min. Po upeceni este teple potreme roztopenou mastou.