Zemiakové šišky
Autor receptu: ancicka
Tieto šišky robievam od mládosti.Zdedila som ho od naších.Čo si pamätám vždy sme tieto
šišky takto robievali a nielen počas fašiangov,ale hocikedy cez rok.
35 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky si pripravýme múku,pridáme mlieko,na to rozmrvíme droždie,maslo,postrúhaný zemiak,vajce,žltko,rum,cukor,soľ.Všetko spolu dobré vymiesíme na vlačné cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.Vykysnúte vyvaľame na doske a rozvaľkame asi na 1a1/2 cm a vykrajújeme kolieska. Necháme podkýsnuť.Pred vysmažaním koliesko troška roztlačíme a v strede urobíme dierku.Smažíme z oboch strán do zlatista.Upečené pocukrujeme a do jamky dáme lekvár.Dobrú chuť!