Zemiakové pampúchy

Autor receptu: tutika

Tieto pampúchy majú u nás úspech. Sú jednoduché na prípravu a skvele chutia. Recept som našla dávno v brožúrke Varíme rýchlo, lacno, dobre.

2
porcie
130 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky pretlačíme, pridáme múku, vajce, vykysnuté kvasnice, lyžicu oleja, soľ a spracujeme na cesto.
  2. Rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm hrúbku a vykrojíme kolieska. Necháme ich 2 hod. kysnúť, potom ich vypražíme v horúcom oleji.
  3. Ak máte pekáreň, príprava je jednoduchšia. Do pekárničky vlejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu oleja. Múku, soľ a roztlačené zemiaky zmiešame a pridáme do pekárničky. Zvolíme program kysnuté cesto. Po ukončení programu vykrojíme kolieska a hneď vyprážame.