Zemiakové pampúchy
Autor receptu: tutika
Tieto pampúchy majú u nás úspech. Sú jednoduché na prípravu a skvele chutia. Recept
som našla dávno v brožúrke Varíme rýchlo, lacno, dobre.
2 porcie |
130 minút príprava |
Postup
- Zemiaky pretlačíme, pridáme múku, vajce, vykysnuté kvasnice, lyžicu oleja, soľ a spracujeme na cesto.
- Rozvaľkáme na pomúčenej doske na 2 cm hrúbku a vykrojíme kolieska.
Necháme ich 2 hod. kysnúť, potom ich vypražíme v horúcom oleji.
- Ak máte pekáreň, príprava je jednoduchšia. Do pekárničky vlejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu oleja. Múku, soľ a roztlačené zemiaky zmiešame a pridáme do pekárničky. Zvolíme program kysnuté cesto.
Po ukončení programu vykrojíme kolieska a hneď vyprážame.