Zemiakové pagáče

Autor receptu: editamarkos

Môj najnovší objav z TV relácie "Gastroanjel" :-). Pre obezitu a vysokú hladinu cholesterolu v krvi som bravčovú masť nahradila kokosovou.

30
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, v miske roztlačíme a necháme vychladnúť. Pridáme múku, kokosovú masť izbovej teploty, soľ, a vypracujeme cesto.
  2. Cesto vyložíme na pomúčenú dosku, rukami rozprestrieme a potom ešte vyvaľkáme na 1 cm hrúbku. Vykrajujeme pagáče (5 cm priemer) a krájačom varených zemiakov naň vytvoríme mreže.
  3. Pagáče uložíme na kokosovou masťou mastený plech a vrch pagáčov tiež jemne potrieme masťou. Vložíme do vyhriatej rúry.