Zemiakové pagáče
Autor receptu: editamarkos
Môj najnovší objav z TV relácie "Gastroanjel" :-). Pre obezitu a vysokú hladinu cholesterolu v krvi som bravčovú masť nahradila kokosovou.
30 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, v miske roztlačíme a necháme vychladnúť. Pridáme múku, kokosovú masť izbovej teploty, soľ, a vypracujeme cesto.
- Cesto vyložíme na pomúčenú dosku, rukami rozprestrieme a potom ešte vyvaľkáme na 1 cm hrúbku. Vykrajujeme pagáče (5 cm priemer) a krájačom varených zemiakov naň vytvoríme mreže.
- Pagáče uložíme na kokosovou masťou mastený plech a vrch pagáčov tiež jemne potrieme masťou. Vložíme do vyhriatej rúry.