Zemiakové lokše

Autor receptu: izabella929

Jednoduché jedlo, ktoré obľubujem hádam každý.Je neodmysliteľnou súčasťou k pečenej húske..

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarím so šupkou v osolenej vode. Nechám ich vychladiť a potomich nastúham.Na pracovnú dosku si dám múku,soľ a zemiaky. Z uvedených surovín vypracujem nelepivé cesto, potom z neho urobím valček a tento pokrájam na malé kúsky. Z malých kúskov vyvaľkám okrúhlu placku, ktorú pečiem na pomastenej teflonovej panvici z oboch strán.Upečené lokše ukladám na hlboký tanier a prikryjem druhým tanierom, pokial všetky lokše nedopečiem.Zostanú mäkké a teplé.My sme ich natierali marhuľovým lekvárom. Občas ich plníme aj makovou plnkou.No najradšej ich mám iba holé natreté husacou, alebo kačacou masťou./bývavalo, keď sme mali vlastné/