Zemiakové lokše s Nutellou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Zemiakové lokše nerobievam často . No keď ich už urobím , nedá mi , aby som si nedala aspoň jednu lokšu na sladko .

Postup

  1. Uvarené vychladnuté zemiaky ošúpem , postrúham na jemnom struháku .Osolím a zamiesim cesto. Snažím sa pridať čo najmenšie množstvo múky . Preto ju pridávam postupne .
  2. Z cesta vytvarujem valček , z ktorého odkrajujem kolieska o hrúbke asi 1,5 cm . Na doske ho vyvaľkám .
  3. Lokše opekám na rozohriatej suchej teflonovej panvici .
  4. Pečiem pri stíšenom plameni . Lokše sa pri pečení odujú , čo je znak , že som nepoužila veľa múky . Po upečení sú mäkké .
  5. Upečené natriem roztopenou husacou masťou.
  6. Ja som mala chuť na sladkú variantu . Hoci som ešte nemala upratanú kuchyňu , išla som hodovať. Spravila som si lokšu natretú nutelou. Dobré sú aj orechové , tvarohové , makové , bryndzové . S nastrúhaným údeným ovčím syrom . Je to proste mňamka .
  7. Pardón , nie jednu , ale dve lokše . Zo záhrady som si dnes priniesla prvú úrodu jahôd a zopár ružových čerešní .