Zemiaková kysnutá haruľa - pečená (fotorecept)

Autor receptu: michal1977

Tento recept na fantastickú netradičnú haruľu som dostal od učiteľky materskej škôlky, kde chodí moja staršia dcéra Natina a veľmi sa osvedčil. Keď je chuť, tak ho pripravím a zjeme celá rodinka...a niekedy sa ujde aj Jančimu v práci :)

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny... (chýba tam len maslo a hladká múka na potretie)
  2. Zemiaky si uvaríme do mäkka...
  3. Vychladené podlávime, ale nie úplne na kašu. Tak aby nám ostali aj maličké kúsky...
  4. Pridáme mlieko...
  5. ...a vajcia, kvások a soľ...
  6. ...a nakoniec múku a dve lyžicky soli...
  7. Vznikne nám redšia hmota, ktorú necháme vykysnúť cca 45 minút....
  8. ... a po vykysnutí to vyzerá takto...
  9. Nízky plech si vymastíme (najlepšie) bravčovou masťou a riedku hmotu vylejeme na plech. Vrch cesta pokvapkáme roztopeným maslom...
  10. A pečieme cca 30 minút. Ja 10 minút pred koncom ešte cesto potriem zmesou masla a hladkej múky (50 g masla roztopíme a upražíme na ňom tri lyžice hladkej múky tak, aby nám vznikla riedka kaša) a dáme dopiecť.
  11. A je to hotové. Z môjho množstva to vyjde na 3 plechy a nebojte sa, zjedia sa veľmi rýchlo. :) Je to fantastický recept....Skúste ho !!!