Zemiaková kysnutá haruľa - pečená (fotorecept)
Autor receptu: michal1977
Tento recept na fantastickú netradičnú haruľu som dostal od učiteľky materskej škôlky, kde chodí moja staršia dcéra Natina a veľmi sa osvedčil. Keď je chuť, tak ho pripravím a zjeme celá rodinka...a niekedy sa ujde aj Jančimu v práci :)
16 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravené suroviny... (chýba tam len maslo a hladká múka na potretie)
- Zemiaky si uvaríme do mäkka...
- Vychladené podlávime, ale nie úplne na kašu. Tak aby nám ostali aj maličké kúsky...
- Pridáme mlieko...
- ...a vajcia, kvások a soľ...
- ...a nakoniec múku a dve lyžicky soli...
- Vznikne nám redšia hmota, ktorú necháme vykysnúť cca 45 minút....
- ... a po vykysnutí to vyzerá takto...
- Nízky plech si vymastíme (najlepšie) bravčovou masťou a riedku hmotu vylejeme na plech. Vrch cesta pokvapkáme roztopeným maslom...
- A pečieme cca 30 minút. Ja 10 minút pred koncom ešte cesto potriem zmesou masla a hladkej múky (50 g masla roztopíme a upražíme na ňom tri lyžice hladkej múky tak, aby nám vznikla riedka kaša) a dáme dopiecť.
- A je to hotové. Z môjho množstva to vyjde na 3 plechy a nebojte sa, zjedia sa veľmi rýchlo. :) Je to fantastický recept....Skúste ho !!!