Zemiaková kaša DIETKA

Autor receptu: nonna

Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými lipidmi, dodá sacharidy vo forme škrobu pomalšie sa štiepajúceho a teda nenúti žľazy s vnútornou sekréciou na náhlu a nadmernú produkciu inzulínu, poskytuje minerály, živé enzými, antioxidanty. A v konečnom dôsledku má príjemnú, "jediteľnú" chuť.

1
porcia
11 minút
príprava
22 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, podobne zeler a kapustu.
  2. Uvaríme domäkka.
  3. Vodu zlejeme a rozmixujeme všetko spolu s maslom a soľou.
  4. Z mlieka, pokrájaného syra a rozotretého cesnaku vymiešame na ohni krémovú pastu a polejeme ňou kašu.
  5. Nakoniec posypeme nasekanou žeruchou.