Zemiaková kaša DIETKA
Autor receptu: nonna
Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými lipidmi, dodá sacharidy vo forme škrobu pomalšie sa štiepajúceho a teda nenúti žľazy s vnútornou sekréciou na náhlu a nadmernú produkciu inzulínu, poskytuje minerály, živé enzými, antioxidanty. A v konečnom dôsledku má príjemnú, "jediteľnú" chuť.
1 porcia |
11 minút príprava |
22 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, podobne zeler a kapustu.
- Uvaríme domäkka.
- Vodu zlejeme a rozmixujeme všetko spolu s maslom a soľou.
- Z mlieka, pokrájaného syra a rozotretého cesnaku vymiešame na ohni krémovú pastu a polejeme ňou kašu.
- Nakoniec posypeme nasekanou žeruchou.