Zelerový šalát

Autor receptu: kovarimichal

Tento recept je vhodný ako na záhradné party tak aj na rodinné oslavy. Milujú ho starý aj mladý. Zavďačíte sa aj deťom.

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo. Po uvarení olúpeme. Šunku a pór nakrájame na tenké prúžky. Z kukurice, ananásu a zeleru zlejeme vodu (ne-preplachujeme).
  2. Vezmeme si veľkú nádobu s objemom aspoň 2 L. Vajcia pretlačíme cez lis na zemiaky. Potom všetky ingrediencie vložíme do nádoby. Pridáme majonézu a dobre premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením (odporúčam čerstvo namlieť). Môžeme pridať jarné bylinky (jarný cesnak, pažítku).
  3. Necháme odstáť minimálne 3 hodiny v chlade. Podávame s bielym pečivom.