Zelerový šalát
Autor receptu: kovarimichal
Tento recept je vhodný ako na záhradné party tak aj na rodinné oslavy. Milujú ho starý aj
mladý. Zavďačíte sa aj deťom.
10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia uvaríme natvrdo. Po uvarení olúpeme. Šunku a pór nakrájame na tenké prúžky.
Z kukurice, ananásu a zeleru zlejeme vodu (ne-preplachujeme).
- Vezmeme si veľkú nádobu s objemom aspoň 2 L. Vajcia pretlačíme cez lis na zemiaky. Potom všetky ingrediencie vložíme do nádoby. Pridáme majonézu a dobre premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením (odporúčam čerstvo namlieť). Môžeme pridať jarné bylinky (jarný cesnak, pažítku).
- Necháme odstáť minimálne 3 hodiny v chlade. Podávame s bielym pečivom.