Zelerové osvieženie
Autor receptu: bysop
Vynikajúci letný šalátik, dobre padne v horúcich dňoch
Postup
- Zeler zlejeme z nálevu a necháme odtiecť.
Zeler kupujem v Kauflande. To isté spravíme s kukuricou.
Pór nakrájame na jemné rezančeky.
Dáme do misy a primiešame majonézou.
Ak chcete dietnejšiu verziu je možné pridať jogurt alebo smotanu.
Šalátik je potrebné odložiť aspoň na pol dňa do chladničky.
A už len papkáme a papkáme
- Šalátik je možné pripraviť aj pre mäsožravcov. V tom prípade pridáme 30dkg jemne nakrájanej šunky alebo salámy, 30dkg postrúhaného tvrdého syra, 1 konzervu ananásu,
ochutíme korením "Tzaziiky", ak je potrebné dochutíme ako má kto rád. V tejto verzí sa nedáva pór.