Zelerové osvieženie

Autor receptu: bysop

Vynikajúci letný šalátik, dobre padne v horúcich dňoch

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeler zlejeme z nálevu a necháme odtiecť. Zeler kupujem v Kauflande. To isté spravíme s kukuricou. Pór nakrájame na jemné rezančeky. Dáme do misy a primiešame majonézou. Ak chcete dietnejšiu verziu je možné pridať jogurt alebo smotanu. Šalátik je potrebné odložiť aspoň na pol dňa do chladničky. A už len papkáme a papkáme
  2. Šalátik je možné pripraviť aj pre mäsožravcov. V tom prípade pridáme 30dkg jemne nakrájanej šunky alebo salámy, 30dkg postrúhaného tvrdého syra, 1 konzervu ananásu, ochutíme korením "Tzaziiky", ak je potrebné dochutíme ako má kto rád. V tejto verzí sa nedáva pór.